Montázs

Nostradamus beigazolódott jóslatai 2023-ra

Nagy háború

Nostradamus nevét és jóslatait jófomán az egész világ ismeri, emberek milliói követik nyomon, hogy mit jövendöl a következő esztendőre. Azzal már foglalkoztunk ugyan, hogy mit ígért 2023-ra, de immár az év második feléhez érve, érdemes lehet summázni azt, hogy az idei jóslataiból mi vált valóra az eddigiekben – írja a blikk.hu.

Nostradamus beigazolódott jóslatai 2023-ra
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nostradamus IX. Károly francia király udvari orvosa volt, aki 1555-ben adta ki A próféciák címmel a jóslatait. A zsidó származású, misztikus tudós-jövendőmondó vers formában fennmaradt jövendölései azóta is milliókat foglalkoztatnak. Ez nem véletlen, mivel a tudósok szerint nem csupán olyan eseményeket jósolt meg, mint a francia forradalom, Napóleon felemelkedése, a második világháború és Hitler rémtettei, hanem olyan a közelmúltban történt tragédiák is kiolvashatóak a sorokból, mint például az atombomba bevetése, a Kennedy-gyilkosság, a holdra szállás vagy éppen 2001. szeptember 11-i terrortámadások.

Azonban elengedhetetlen megjegyezni, hogy a próféta szövegeiben nincsenek pontos évszámok, ugyanis Nostradamus a látomásait az asztronómiai mozgásokhoz kötötte, így pontosan nem lőhető be minden esetben az évszám.

Az alábbiakban azzal foglalkozunk, hogy a híres jövendőmondó mit ígért 2023-ra, és ebből eddig mi teljesedett be.

Nagy háború.

Sokan 2022-re saccolták azt az évet, amikor Európát háború éri, ez valójában egy beteljesedett jóslatnak tekinthető, hiszen az orosz–ukrán konfliktus egyértelműen erre utalhat.

Az égi tűzből a királyi építményre. Mikor a Mars fénye kialszik. Hét hónap nagy háború, emberek halnak meg a gonoszság miatt. Rouen, Evreux, a király nem fog elbukni – olvasható az újabb jövendölés, mely 2023-ra érthető. Azonban az immár több mint egy éve tartó háború erre nem vonatkozhat, hiszen ennek a jóslatnak konkrét időkerete van, méghozzá hét hónap. Így akik komolyabban tanulmányozzák a próféciákat arra is gondolhatnak, hogy az orosz–ukrán helyzet akár tovább eszkalálódhat. Ám azt, hogy kik az említett királyok, azt egyelőre homály fedi.

Éhség és gazdasági katasztrófa.

Egy pusztító világjárvány, az egykor elképzelhetetlen zárlatok és az ukrajnai háború után aligha meglepő, hogy a gazdaságok világszerte zavaros vizekre eveztek. Sok szakértő úgy véli, hogy a szárnyaló infláció, az üzemanyagköltségek és az általános gazdasági zűrzavar tovább fog romlani, és úgy tűnik, Nostradamus egyetért ezzel.

A búzatábla olyan magasra fog emelkedni, hogy az ember megeszi majd embertársait.

Bármilyen morbid és drámai is ez a feljegyzés, világosan látható, hogy a megélhetési költségek növekedése egyre nagyobb kétségbeeséshez és viszályhoz vezethet. Reméljük, a költői képben a kannibalizmusra való utalás inkább költői túlzás, mint a 2023-as évre való előrejelzés.

Azonban amellett nem mehetünk el, hogy a gazdasági válság egyértelműen érezhető a világ számos területén, így a prófécia ezen része beteljesedett.

Súlyosbodó éghajlati válság.

António Guterres, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára 2022 szeptemberében rendkívül vészjóslóan fogalmazott. Szerinte itt az idő, hogy végre cselekedjünk, ugyanis senki sincs védve a klímaváltozás okozta természeti katasztrófáktól. Majd ezt követően a Meteorológiai Világszervezet éves éghajlatváltozási jelentésében felhívta arra a figyelmet, hogy az elmúlt hét év minden idők legmelegebb időszaka volt.

Negyven évig nem lesz látható a szivárvány. Negyven évig mindennap látható lesz. A szikkadt föld egyre szárazabb lesz, és amikor meglátják, nagy áradások lesznek.

Annak ellenére, hogy ezen sorok az apokaliptikus katasztrófák egész tömkelegére utalhatnak, mégis a „kiszáradt” tájak és a „nagy áradások” leginkább a globális felmelegedés hatásaira utalnak.

Nostradamus egyértelműen megjövendölte a klímakatasztrófát, aminek a szakértők szerint valóban a peremén állunk.

Új király Angliában.

A jóslatok alapján egyértelműen ki lehetett következtetni, hogy a királynő 2022 őszén fog elhunyni. Ugyanakkor az új királyra is tett ígéretet a híres jövendőmondó, aki jó vezető, igazságot és egyenlőséget hoz el az országnak.

Az már történelem, hogy 2023-ban koronázták meg III. Károlyt, így az adott jóslat beteljesedett, azonban az, hogy milyen király lesz, majd csak a jövőben derül ki. Érdekesség, hogy a jövőre vonatkozóan azt is megjósolta, hogy egy olyan személy kerül trónra, aki sosem számított erre. Egyesek úgy vélik, ez Harryre, Sussex hercegére utalhat.

Ezentúl Nostradamus egy asztrológiai katasztrófát is ígér, miszerint a Mars fénye ki fog hunyni, bármit is jelentsen ez. Továbbá szerinte Amerikában polgárháború tör ki a republikánusok és a demokraták közt. Illetve arra is találhatók utalások, hogy egy hatalmas ázsiai ország elbukik, ezt pedig sokan Kínával azonosítják. Végezetül pedig úgy véli, hogy a katolikus egyház egy új pápát választ, aki megosztottságot fog az egyházban okozni.

Kapcsolódó írásaink