Montázs

Abszolút harmadik helyen a Zengő Motorsport pilótája

Kánikula, káosz és izgalmas versenyek. Így lehetne összefoglalni a Zengő Motorsport olaszországi hétvégéjét. 

Abszolút harmadik helyen a Zengő Motorsport pilótája
Kánikula, káosz és izgalmas versenyek: így lehetne összefoglalni a Zengő Motorsport olaszországi hétvégéjét
Fotó: Zengő Motorsport

A Vallelungai pályán ezelőtt még nem versenyzett a WTCR mezőnye, így nem volt tapasztalata a pilótáknak. A Zengő Motorsport ezúttal egy pilótával, Rob Huffal vágott neki a hétvégének, hiszen Nagy Daninak egy kézműtét miatt ki kellett hagynia az olasz hétvégét. A gumik problémái miatt a Lynk & CO öt pilótája nem állt rajthoz, így csonka mezőnnyel vágtak neki a versenyeknek. Rob Huff számára sem volt egyszerű az időszak, ám végül egy hatodik és egy nyolcadik hellyel zárta a hétvégét, amivel feljött az abszolút bajnokság harmadik helyére, ami a nem gyári támogatású pilóták mezőnyében, a WTCR Trophyban az első helyet jelenti – ismertette a Zengő Motorsport. 

Rob Huff feljött az abszolút bajnokság harmadik helyére
Rob Huff feljött az abszolút bajnokság harmadik helyére
Fotó: Zengő Motorsport

Zengő Zoltán, csapatfőnök a verseny után kiemelte, nem jött meg egy fontos alkatrészünk, így álmodni se mertünk egy ilyen eredményről. Hozzátette, őrületesen boldogok vagyunk, úgy jöttünk ide, hogy a negyedikek voltunk az összesítésben, a rossz időmérő után azt hittük, hogy visszaesünk a hetedik és nyolcadik helyre, ehelyett megtörtént a csoda és a harmadik helyről várjuk a folytatást. 

Objektum doboz

A folytatásban csatlakozik a csapathoz Nagy Dani is, így újra két autóval vágnak neki a soron következő Francia futamoknak jövő hétvégén.

Kapcsolódó írásaink