Montázs

Három ország, három hétvége

A legismertebb formaautós sorozat a Forma–1. Azonban amíg eljut odáig egy versenyző, több sorozatban is szerepelhet. Magyarországon is találhatunk tehetséges versenyzőket. Magyar János az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság kétszeres bajnoka, amelyhez hat magyar bajnoki és két ESET Kupa-győztes cím társul. Az idei szezonban már három országban hat versenyt is teljesített az őrbottyáni pilóta.

Három ország, három hétvége
Magyar János az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság kétszeres bajnoka, amelyhez hat magyar bajnoki és két ESET Kupa-győztes cím társul
Fotó: MH

Milyen volt az eddigi szezon?

Az évet szokásosan a Hungaroringen kezdtük, ami után két héttel már az olaszországi Monzában versenyeztem. Az a pálya ismeretlen volt számomra, de az első szabadedzésen már szinte az élmezőny köridejeit tudtam futni. Azonban egy motorhiba miatt nem tudtam a maximumon teljesíteni.

Ez nem a bajnokság egyik állomása?

A monzai hétvége az olasz bajnokság és a Drexler Kupa versenynaptárának az egyik állomása. Ezzel a két sorozattal tavaly kerültem kapcsolatba, amikor meghívtak Spába. Ez mindenképpen elismerés egy versenyzőnek, hiszen tudják, hogy megállom a helyem az ő mezőnyükben is.

Ha már szóba került a mezőny. A második és a harmadik hétvégén is hatalmas mezőnyben versenyezhetett.

Ez így van. Monzában és a Red Bull Ringen is harmincnál többen voltunk. Én szeretem az ilyen nagy létszámú versenyeket, engem motivál, hogyha ilyen nagy mezőnyben bizonyíthatok.

Ha már az eredményeknél tartunk, hol tart a bajnokság?

Idén az FIA Középeurópai Zóna Bajnokságra és a Magyar Bajnokságra koncentrálunk. Két hétvége után a nemzetközi mezőnyben a második, míg a magyar elszámolásban az első helyen állok.

Azon kevés versenyzők egyike, akik ha futam közben egy baleset miatt hátrébb kerülnek, akkor nem adják fel.

Sosem adom fel. A Red Bull Ringen mind a két versenyem elejét megnehezítették az olasz pilóták. A két futamon összesen tizenöt előzést hajtottam végre, amelyek során erősebb autókat is magam mögé utasítottam.

Kapcsolódó írásaink