Montázs

Hobbiból megszállottság

Kovács Gábor hobbiként kezdte a futást, ami mára az élete része lett. A velencei sportoló élete eddigi leghosszabb versenyére készül.

Hobbiból megszállottság
Kovács Gábor élete eddigi leghosszabb versenyére készül
Fotó: MH

– Miért kezd valaki futni?

– Mindenkinek van egy története, hogy miért is pont a futást választja. Hat éve májusban megfogadtam, hogy a következő évben megcsinálom az Ironmant, ezután pedig már minden jött magától.

– Mit tanácsol? Mire figyeljen az, aki elkezd futni, hogy ne ártson vele magának?

– Az amatőr futóknak alapszabályokat kell betartaniuk ahhoz, hogy ne sérüljenek meg, és sikerélményük lehessen. Nagyon fontos egy orvosi alapvizsgálat, hogy a szervezetünk megengedi-e a sportolást. Lépésenként kell haladni, és fokozatosan kell emelni a távot és a tempót egyaránt.

– Hogyan kezdte el a hosszútávú futásokat?

– Én hat éve vágtam bele a rendszeres sportolásba. Egy évvel később szeptemberben egy amatőr országúti kerékpárversenyen megismerkedtem egy ultrafutóval, akitől sokat hallottam az Ultrabalatonról. Annyira megtetszett ez a hosszútávú futóverseny, hogy 2019-ben meg is próbáltam körbefutni a Balatont, de akkor csak a feléig jutottam, de nem adtam fel, és azóta már kétszer is sikerült teljesítenem.

– Mi a következő nagy állomás?

– Júniusban versenyen kívül újra körbe szeretném futni a magyar tengert, ami a felkészülésnek egy része. A nagy cél szeptemberben a Velencei-tavat és a Balatont egyben, megállás nélkül körbefutni. Ez lesz az Ultra 8, amire most készülök

Kapcsolódó írásaink