Lakás

Luxusjátszószoba

Sokat költenek a kényelemre az emberek

A médiatér egyre népszerűbb, és egyáltalán nem olyan fontos az, hogy hogy néz ki, inkább az számít, hogy mennyit tud – írta meg az Elle.hu.

Luxusjátszószoba
A médiatér kialakításánál nem csupán a multimédiás eszközökre, de a kényelemre is sokat költenek az emberek
Fotó: Mint Images via AFP

Ma már nem elég egy nagy tévé vagy egy jó minőségű hangszóró. 2024-ben a médiatér hódít, amely új szintre emeli az otthoni filmezést.

NEM ELÉG A SZÍNES TÉVÉ

Egyetlen képernyő már nem elég, hogy kiszolgálja az emberek igényét. A legtöbben ugyanis más ingereket, impulzusokat is keresnek a filmezés közben. Vannak, akik a TikTokot pörgetik, mások az Instagramot nézik, amíg a legfontosabb jelenetek mennek a háttérben. De sokaknak ez sem elég, egész multimédia-központra vágynak az otthonukban.

Billiárdasztalokat, bortartókat, bárpultokat és remek kilátást szeretnének az emberek a médiatérbe, vagyis a moziszobába. Ma már sokaknál elvárás, hogy ne a nappaliban kelljen megnézni az új filmeket, hanem egy erre kialakított térben, ahol ennél komplexebb az élmény.

A MÉDIATÉR NEM EGY HELY, HANEM EGY ÉLMÉNY

Ez még fontosabb sokaknak akkor, amikor vendégek érkeznek, akikkel közben élvezik a a finom falatokat, de ugyanakkor remek koktélokra is vágynak. De nem kizárt ilyenkor egy remek kártyaparti vagy éppen egy kis darts és billiárd sem. Ha pedig az ingatlan esetében adott, akkor a mesés kilátás is elvárás. Kellemes ugyanis a kedvenc filmünket egy nagy kivetítőn nézni, de ha a többi irányban mesés hegyek, felhőkarcolók vagy éppen látványosságok tárulnak a néző elé, az még szerencsésebb.

A médiatér kialakításánál nem csupán a multimédiás eszközökre, de a kényelemre is sokat költenek az emberek. Vannak, akik igazi moziszékeket szereznek be a kényelmes fotelek helyett, amíg mások ágyakban, kanapékban gondolkodnak.

LÁTHATATLAN RÉSZLETEK

Dekorációs szempontból rengeteg kihívást rejtenek magukban a médiaterek, a csúcstechnológia és a high-design ugyanis a szöges ellentétei egymásnak. Van, aki már arra is saját csapatot bérel fel, hogy profik gondoskodjanak a vezetékek elrejtéseiről, amelyek bármilyen emelkedett látványt egy pillanat alatt elrontanak. A New York-i lakberendezőnek, Sarita Posadának nagy múltja van már a médiaterek berendezésében, a legtöbb ilyen igényű ügyfele zenész volt. Elmondása szerint ők inkább a nyitott tárolási formákat részesítik előnyben, amelyek rálátást engednek például a bakelitgyűjteményükre.

Kapcsolódó írásaink