Kultúra

Grammy-gála: Beyoncé csúcsot döntött

Hétfő hajnalban 65. alkalommal rendezték meg a Grammy-díj-átadót Los Angelesben

A gálán 91 kategória nyertesét hirdették ki, Harry Styles kapta az év albuma díjat, a kevésbé fontos díjakat mondhatni futószalagon adták át már közvetlenül a legelején – írta meg az index.hu.

Grammy-gála: Beyoncé csúcsot döntött
Beyoncé 4 díjat gyűjtött be, így 32 elismeréssel már ő minden idők legtöbb Grammy-díjjal rendelkező előadója
Fotó: AFP

Beyoncénak, aki egyébként több hírességgel egyetemben a nagy dugó miatt elkésett a gáláról, már a megérkezése előtt három elismerést ítéltek oda a legjobb hagyományos R&B-teljesítmény, a legjobb dance/elektronikus felvétel, illetve a legjobb R&B dal kategóriákban, amelyeket így át sem tudott venni. Az énekesnő ugyan még oda sem ért a jeles eseményre, már fej fej mellett haladt Solti Györggyel, aki 31 Grammy-díjat kapott.

Beyoncé végül a legjobb dance/elektronikus album kategóriáért járó trófea megnyerésével túlszárnyalta a magyar származású karmester rekordját, így 32 elismeréssel a Grammy történetének legtöbbet díjazott előadója lett. 

Beszédében köszönetet mondott Istennek, a családjának és a queer közösségnek – akiktől ötletet merített új albumához. Próbálok nem túl érzelmes lenni, és csak megélni ezt az estét – mondta könnyekkel küszködve.

Az este folyamán további díjat ítéltek oda a szintén sok jelölést kapó Adele-nek a legjobb szóló popénekes teljesítményért és Harry Stylesnak a legjobb popalbum, illetve az év albuma kategóriákban. Mellettük három-három trófeával ismerték el Brandi Carlile és Kendrick Lamar munkásságát, illetve az új előadónak számító Wet Leg is kettő elismerést vihet haza. 

A négy legfőbb kategóriában sokak meglepetésére – mivel Beyoncét és Adele-t emlegették a nagy esélyesek között – a következő előadók győzedelmeskedtek:

Az év felvétele: Lizzo – About Damn Time

Az év dala: Bonnie Raitt – Just Like That

Az év albuma: Harry Styles – Harry's House

A legjobb új előadó: Samara Joy

Kapcsolódó írásaink