Kultúra

Tűzijátékkal lépett át az új évbe a Magyar Állami Operaház

Zenei útravaló

Idén is személyesen adta át az Opera Útravaló című kiadványát az év első budapesti újszülöttjének Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója tegnap délben a Honvéd Kórházban.

A kiadványt az intézmény minden magyar újszülöttnek eljuttatja majd 2019-ben is, hogy ezzel is elősegítse zenei nevelésüket. Újév napját ezen kívül rendhagyó koncerttel köszöntötte az Opera az Erkel Színházban: a hangversenyen számos új magyar alkotás mutatkozott be, valamint Beethoven IX. szimfóniáját hallgathatta meg a közönség Hamar Zsolt vezényletével. Ezt megelőzően szilveszter este a Denevér előadása után az Erkel Színház előtt tűzijáték, illetve az Opera kórusának koncertje várta a közönséget. A dalszínház társulata viszont már hétfőn délelőtt megkezdte az ünneplést: A diötőrő december 31-i matinéja ugyanis a Solymosi Tamás-féle koreográfia 100., jubileumi előadása volt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom