Kultúra

Nehéz évadkezdés a színházban

Anyagi gondok Kolozsváron

Az elmúlt évadból a pénzügyi nehézségek miatt elmaradt tervek pótlására törekszik a Kolozsvári Állami Magyar Színház, de az új évad csak egy javaslat, a jövő évi költségvetés függvényében valósítható meg – mondta el tegnap Tompa Gábor igazgató a távirati iroda szerint.

 Több fesztiválon vendégszerepel a társulat, a 2018–2019-es premierek között lenne A velencei kalmár, az Angyalok Amerikában, a közösségi színházi módszerekkel készült, a felnőtté válásról szóló Under Construction, Ibsen Nórája és Wedekind Luluja, valamint a Fiatal rendezők című pályázat nyertes művei. A teátrum saját, Interferenciák fesztiváljára tizenhat országból várnak társulatokat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom