Kultúra

Döntőbe jutott Bencze Máté szaxofonos

Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenye

A hazánkat képviselő Bencze Máté szaxofonos vasárnap bejutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyének (Eurovision Young Musicians) döntőjébe a skóciai Edinburgh-ben – adta hírül az MTI.

A tizennyolc éves, debreceni születésű Bencze a szombati elődöntő utolsó etapjában mutatta be tudását az edinburgh-i Usher Hallban. Műsorában Jules Demersseman Fantasie, J. S. Bach g-moll szonáta és Pedro Iturralde Kis csárda című műve szerepelt.

A vasárnapi eredmény szerint döntőbe jutott még az orosz Ivan Besszonov, a norvég Birgitta Elisa Oftestad, a cseh Indi Stivín és a szlovén Nikola Pajanovic. Bencze Máté augusztus 23-án Jacques Ibert Concertino da camera című művét fogja előadni a zsűri előtt. A verseny végső győztese a trófea mellett hétezer euróval is gazdagodik, illetve a következő szezonban a BBC Skót Szimfonikus Zenekarával léphet fel. A fiatal zenész a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutatóban nyerte el a versenyen való indulás jogát, az MTVA különdíjasaként.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom