Kultúra

Velencébe utazik a Csodák Palotája

Gyermekkarneválon vesznek részt

Idén a tudomány és a technológia áll a Velencei Biennálé nemzetközi gyermekkarneváljának fókuszában, így ebben az évben a Római Magyar Akadémia a budapesti Csodák Palotájával együtt szervez foglalkozásokat február 23. és 25. között.

A négynapos program alatt, a Ca’ Giustinian termeiben az előző évekhez hasonlóan tematikus foglalkozások várják a gyerekeket, amelyek ez alkalommal a tudományra fókuszálnak – közölte a Római Magyar Akadémia tegnap a távirati irodával. A szervezők a világ működését bemutató interaktív foglalkozásokkal készülnek, valamint egy matematikai és informatikai témájú kódfejtő szabadulószobát is felépítenek a helyszínen. Magyarország negyedszerre vesz részt az olaszországi programon, 2016-ban Kecskemét zenei kultúrája, tavaly és tavalyelőtt pedig a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Szentendrei Skanzen mutatkozott be Velencében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom