Kultúra

Sártengert hozott Ákos Indiántánca

Még több eső és remek koncertek a VOLT Fesztivál második napján

Továbbra sem túl kegyesek az égiek az idei VOLT Fesztivál résztvevőihez, a nap nagy részében szemerkélő, majd szerda estére már szakadó eső viszont sem a fellépőknek, sem a közönségnek nem szegte kedvét, ha néhol vacogva és esőkabátban is, de rengetegen vettek részt a különböző programokon, főleg az idén 50. születésnapját ünneplő Ákos nagyszabású koncertjén.

VOLt-official
Fotó: volt.hu

A csapadékutánpótlásról változatlanul gondoskodtak az égiek, így egyre több helyen alakultak ki méretes sártócsák. A Kowalsky meg a Vega műsora alatt csendben szurkolva figyeltem, ahogy egy úriember kezében hat vagy hét korsó sörrel igyekszik átevickélni a második legnagyobb színpad előtti mocsáron anélkül, hogy hasra esne. Máig sem értem, hogyan, de örömmel jelentem, sikerült megoldania az embert próbáló feladatot. Kowáék hallgatói közül egyébként azokat sem különösebben zavarta az időjárás, akik a sátorponyván kívül ragadtak, Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek című örökbecsűre pedig hatalmas össznépi ugrálás kezdődött a szitáló esőben.

Az esti Ákos koncert előtt még mindenképpen szükségét éreztem némi táplálékbevitelnek, így beruháztam egy sajtos lángosra. Korai vacsorám elfogyasztása közben teljesen ismeretlen emberek kívántak jó étvágyat, megcáfolva a sztereotípiát, hogy a magyar egy búvalbélelt, mogorva népség. A hétköznapokban talán tényleg kevesebbet mosolygunk és hajlamosabbak vagyunk a pesszimizmusra, panaszkodásra, a fesztiválokon viszont úgy tűnik, szinte mindenkire átragad a pozitív életérzés.

Ezután még tettem egy kitérőt, hogy belenézzek a Brazília-Szerbia vb-meccsbe, aztán ott is ragadtam a kivetítő előtt. Szerencsémre Ákosék megvárták a kezdéssel a brazilok vezető gólját, így Paulinho gyönyörű átemelős találatát még épp láthattam, majd elindultam, hogy valami kevésbé ingoványos helyet keressek a nagyszínpad előtti lápvidéken.

VOLT