Kultúra

Negyedik a Söndörgő a világzenei toplistán

Az együttes új albuma előkelő helyen végzett a World Music Charst Europe összeállításban

A Söndörgő Együttes július végén megjelent, Tamburocket - Hungarian fireworks című új albuma a megjelenés után négy nappal a negyedik helyen áll a szakma egyik legfontosabb rangsorában, a World Music Charst Europe (WMCE) listáján.

Objektum doboz

A WMCE egy tizenegy ország szakmai zsűrije által összeállított, havonta frissülő rangsor, amelyen eddig csak néhány magyar előadónak - köztük Lajkó Félixnek vagy Sebestyén Mártának - sikerült szerepelni. A Söndörgő ötödik albuma, amely az angliai székhelyű Riverboat Recordsnál jelent meg, egyből a negyedik helyre iratkozott fel a listára - közölte a zenekar híreinek kommunikációjával megbízott ügynökség kedden, az MTI-vel.
A délszláv népzenét játszó együttes ma az egyik legkeresettebb zenekar a világzenei színtéren. Európa olyan rangos fesztiváljain és koncerttermeiben játszanak manapság, mint a brit WOMAD (World Of Music, Arts and Dance) Festival, a bécsi Wiener Konzerthaus, a Sziget Fesztivál vagy éppen a szakma legfontosabb zenei vására, a Womex. 

söndörgő
Szeptemberben a banda nyolc koncertből álló amerikai turnéra indul, amelynek során fellépnek többek között New Yorkban, Chichagóban és Albuquerque-ben is.