Kultúra

Mátyás király a Magyarság Házában

Interaktív időutazás várja az érdeklődőket

A Mátyás király Emlékév soron következő eseményeként rendhagyó, interaktív időutazásra várja az érdeklődőket (elsősorban iskolai osztályokat) a Magyarság Háza szerdán, január 24-én, Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulóján.

Mesék, mondák és legendák, korabeli eszközök és használati tárgyak (kardok, lándzsák, puskák, számszeríjak, pajzsok, ládák, hordók, vívókarám, fa kaloda, szekér), zenék, valamint egy huszonegyedik századi sólyom segítségével teszünk kirándulást a középkorba. Lesz íjászat, kardvívás, gyertyamártás, ügyességi játékok, fegyver-, hangszer-, zene- és solymászmutató (sólyomsimogatással és -reptetéssel egybekötve), óránként pedig reneszánsz flashmob a Zrínyi utcában.

 A rendezvényen az Őskultúra Alapítvány - Emese Park (Szigethalom), a Tabulatúra régizene-együttes, Sebestyén István mesemondó és a Balaton-felvidéki Sport és Szabadidő Egyesület lép fel.

Kezdési időpontok: 09, 10, 11, 13 és 14 óra, a helyszín a Magyarság Háza (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom