Kultúra

Közönségprogramok a korai vaskor emlékeiről

A Kárpát-medence régmúltja

A következő hetekben a nagyközönség számára is rendeznek programokat a Kárpát-medence korai vaskori régészeti tájait bemutató projekt részeként, amely a Nemzeti Múzeum, az ELTE és az Archaeolingua Alapítvány együttműködésében, osztrák, horvát, szlovák és szlovén partnerintézményekkel valósul meg.

A Vaskor–Duna projekt a Kr. e. 9. századtól az 5. század közepéig tartó időszak régészeti tájaival foglalkozik, célja a kutatás és a közös adatbázis létrehozása, az örökségvédelem, az ismeretterjesztés és bemutatás. E hét végén, a kulturális örökség napjain több helyszínen is lesz bejárás vezetésekkel, szeptember 20-tól pedig csütörtökönként előadásokat tartanak a Nemzeti Múzeumban, egyebek mellett a korszak hatalmi helyzetéről, a sókereskedelemről, a háborúkról, az ékszerekről és a szakralitásról. A részletes program az Mnm.hu portálon érhető el.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom