Kultúra

Koszta József-tárlat nyílt Makón

Válogatás magánkollekciókból

Az egyik legmarkánsabb festő, Koszta József alkotásaiból látható kiállítás március 31-ig a makói József Attila Múzeumban. A gyűjteményes tárlat huszonöt magánkollekcióból válogat, hat festmény pedig a szentesi múzeumból érkezett. Szabó Antal kurátor a távirati iroda tudósítása szerint hétfő este elmondta, hogy a bemutatott legkorábbi mű 1903-ban készült, a legkésőbbi 1940-ben.

A festő párizsi tartózkodásakor készült festményei közül A Luxembourg-kertben című alkotás látható. Az eseményen Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: Koszta Józsefnek sok olyan képe van, amelyek önmagukban is politikai állásfoglalásnak tekinthetők, és gyakori témája volt az alföldi életforma, a paraszti világ bemutatása.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom