Kultúra

Ismét együtt forgat Al Pacino és Robert De Niro

Martin Scorsese irányításával dolgozik a két legendás színész

 Szeptember végén kezdődtek meg Martin Scorsese legújabb gengszterfilmjének, a The Irishmannek a forgatási munkálatai. A veterán rendező nem akármilyen szereplőgárdát trombitált össze a 100 millió dolláros költségvetésből forgó mozihoz: Az elmúlt években igen ritkán dolgozó Joe Pesci, illetve Robert De Niro és Al Pacino is igent mondott a 74 esztendős direktor hívására. A forgatásról kikerült első fotókon Scorsese és Pesci voltak láthatóak, a legutóbbi képeken azonban De Niro és Pacino is feltűnik.

al pacino de niro
Legendák egymás közt: Al Pacino és Robert De Niro a The Irishman című film forgatásán New Yorkban. Fotó: The Sun/Matrix Pictures
A Netflix gondozásában készülő krimiben a két legenda mellett olyan sztárokat láthatunk majd, mint Harvey Keitel, az X-Men filmekből és a True Bloodból ismert Anna Paquín, illetve a Scorsese produceri és rendezői részvételével készült Gengszterkorzó című kultikus sorozatban is feltűnt Bobby Cannavale, Jack Huston és Stephen Graham.

A forgatókönyvet is egy igazi nagyágyú szállítja Charles Brandt „Hallom szobafestő vagy!” című könyve alapján: Steven Zallian, aki a New York bandái kapcsán már dolgozott együtt Scorsesével, de olyan kiváló filmek is a nevéhez fűződnek, mint a Schindler listája vagy a Hannibal.

A film igaz történetet mesél el, a sztori középpontjában Frank „The Irishman” Sheeran figurája áll, aki az olasz-amerikai maffia bérgyilkosaként dolgozott, és a gengszterek utasítására saját bevallása szerint 25 embert ölt meg, köztük Jimmy Hoffát, a szervezett bűnözéshez erős kapcsolatokkal rendelkező szakszervezeti vezetőt, de állítólag közvetve részt vett a Kennedy elnök elleni merénylet előkészítésében is: fegyvert szállított a későbbi elkövetőnek.

Sheerant De Niro, Hoffát Al Pacino fogja alakítani a filmben, amely várhatóan 2019-ben érkezik majd a Netflix internetes streamingszolgáltató felületére.

Robert De Niro és Al Pacino legutóbb A törvény gyilkosa című 2008-as thrillerben szerepelt együtt, amely mérsékelt sikert hozott, másik közös munkájukat, az 1995-ös Szemtől szembent viszont mind a nézők, mind a kritikusok pozitívan fogadták. (A keresztapa második részében szintén játszottak mindketten, ott azonban nem volt közös jelenetük.)