Kultúra

Hungarikum-médiadíjat adtak át

Elismerés rádiós szerkesztőknek

A kiteljesedést követően a hungarikummozgalomnak a következő években meg kell újulnia – jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja tegnap az Országházban, a Hungarikumok Klubjának rendezvényén.

A politikus az eseményen V. Németh Zsolt miniszteri biztossal átnyújtotta a klub médiadíját Csűrös Csillának, a Kossuth rádió szerkesztőjének és Sallai Évának, a Magyar Katolikus rádió szerkesztőjének, illetve a Városi TV Mohács szerkesztőségének. Lezsák Sándor közölte: új korcsoportokkal folytatódnak a hungarikumvetélkedők, május 23-án a megyei értéktárak vezetői Lakiteleken, szeptember 21-én pedig a helyi értékek bizottságának képviselői Budapesten találkoznak. Sürgette, hogy az egyetemi oktatás mellett az általános és középiskolai oktatásban is megjelenjenek a hungarikumok.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom