Kultúra

Godzilla, Pókember és Mad Max is visszatér

A Comic-Con fesztiválon számos újdonsággal találkozhattak a rajongók

Godzilla, Pókember és Mad Max is visszatér a filmvászonra: a vasárnap befejeződött, sztároktól nyüzsgő San Diegó-i Comic-Con képregény- és szórakoztatóipari fesztiválon a rajongók egy sor újdonsággal találkozhattak.

Jön az új Godzilla

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint Gareth Edwards videóüzenetben értesítette a Comic-Con közönségét arról, hogy bár jelenleg "egy kisebb sci-fin" dolgozik - az egyik új Star Wars-produkción -, de amint befejezte, belefog a Godzilla folytatásába.
Guillermo del Toro a 2015 októberére várható horrorját, a Crimson Peaket mutatta be a fesztiválon, Duncan Jones pedig a készülő Warcraftról számolt be az első képkockák levetítésével. Jones a 2016 márciusában a mozikban landoló filmet úgy jellemezte, mintha A Gyűrűk Urát és az Avatart készítené egyszerre. A rendező ígérete szerint a nézők megtudják majd a filmből, hogy hogyan sodródott a világ a háborúba. "Meg akarjuk mutatni, hogy az azarathok hogyan kerültek konfliktusba az orkokkal és az emberekkel" - mondta.
A négynapos szórakoztatóipari show egyik nagy meglepetése a Batman vs. Superman stábjának váratlan megjelenése volt. Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Superman) és Gal Gadot, valamint a rendező Zack Snyder a lelkes rajongók filméhségét egy mozirészlettel csillapította. 

brolin junior
Közben azonban a sorozathoz készül egy különálló produkció: a 2016 novemberében debütáló Sinister Six című filmet Drew Goddard rendezi. Az akciófilm a Marvel-univerzum hat szupergonoszát vonultatja fel - osztotta meg értesülését a BBC News.