Kultúra

Dupla koncertet ad az Ignite és a Fish! az Akváriumban

Február 2-án és 3-án is fellép a két zenekar

Frontemberük, Téglás Zoli Magyarországhoz való kötődését ismerve nem meglepő, hogy a dallamos hardcore punkot játszó, kaliforniai Ignite zenekar rendszeresen koncertezik nálunk. Idén nyáron a debreceni Campus fesztiválon csaptak fergeteges bulit, és remek hír a rajongóknak, hogy jövőre sem maradunk hazai Ignite-fellépés nélkül. Ráadásul mindjárt két koncertet is adnak a budapesti Akvárium Klubban, február 2-án és 3-án, az pedig már csak hab a tortán, hogy mindkét este velük játszik majd az egyik legjobb magyar koncertbanda, a Fish! is.

A kaliforniai hardcore színtérről negyedszázada indult, azóta világhírűvé vált Ignite a kezdetekhez képest dallamosabb zenét játszik, punkos lendületükből azonban semmit sem vesztettek, ezt bizonyították legutóbbi albumukkal, a 2016-ban kiadott A War Against You-val is.

Zeneileg a 2006-os Our Darkest Days irányát folytató, annál némileg rockosabb korong szövegeiben Zoli a tőle megszokott témákat boncolgatja: a politika mellett szerepet kap a környezetvédelem is, az azóta hatalmas közönségkedvenccé vált Falu című nóta legfőbb üzenete pedig az, hogy segítsük egymást, és soha ne felejtsük el, honnan jöttünk.

Objektum doboz

Mindkét napon egy-egy feltörekvő magyar együttes melegíti be a közönséget. Pénteken a pop-punkot játszó Have No Clue, szombaton a grunge-os hatású modern rockban utazó Kies nyitja az estét.

A koncertekre elővételben kedvezményes áron kaphatóak a jegyek, bővebb információ az alábbi Facebook-eseménynél:

https://www.facebook.com/events/818844818459092/