Kultúra

Cseh Tamásra emlékeznek Bakonybélben

A szervezők zenei programokkal és filmvetítéssel várják az érdeklődőket szombaton

Negyedik alkalommal emlékeznek Cseh Tamásra Bakonybélben az Énekmondók Emlékezete rendezvényével szombat délután. 

A szervezők tájékoztatása szerint Cseh Tamásra - a falu díszpolgárára és a Bakonybél környéki erdőkben megalapított bakonyi indián játékok kitalálójára - olyan programokkal emlékeznek, melyek az énekes műfaji sokoldalúságát, zenészi és emberi vonásait egyaránt méltó módon bemutatják. 

A Tinódi Pajzs Egyesülettel és Kátai Zoltán énekmondóval közösen szervezett rendezvény helyszíne idén is a bakonybéli Szent-kút lesz, mely Cseh Tamás kedvelt helye volt. Ebben az évben ráadásul nem csak Cseh Tamás születésének hetvenötödik évfordulójára emlékeznek a bakonyi községben, hanem a helyi Szent Mauríciusz Monostor alapításának ezredik évfordulójára is. 

A szombat délután négy órakor kezdődő programok első felében a Musica Historica régizenei együttes, Kátai Zoltán lantművész, valamint a Szent Mauríciusz Kórus idézi meg a régmúltat, a Bakonybéli Népdalkör fellépése pedig a bakonyi népzenei hagyományokba vezet vissza. Később látható lesz a Cseh Tamás Archívum erre az alkalomra készült filmösszeállítása Cseh Tamás arcai - Keresztül kasul a histórián - Társak és barátok I. címmel. 

Ezután az Ad Libitum együttes - Novák János, Márta István és Bornai Szilveszter - emlékezik meg Cseh Tamás születésnapjáról, majd Mülhauser Martina a közönséggel együtt énekel népszerű Cseh Tamás-dalokat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom