Kultúra

„Csak belső hangra van szükség”

Müller Péter író, dramaturg Kossuth-díjat kapott: szerinte minden olyan mű, amely igazságra törekszik, inspiráció

„Nem szoktam visszatekinteni a pályámra, de most kellett. Nagy boldogság ez számomra, mert megkaptam a legnagyobb örömet, azt, hogy az olvasóim szeretnek, és ez most egy olyan elismerés, ami ennek a következménye.”

muller-peter– Miként tekint a most átvett elismerésre?

– Nem szoktam visszatekinteni a pályámra, de most kellett. Nagy boldogság ez számomra, mert megkaptam a legnagyobb örömet, azt, hogy az olvasóim szeretnek, és ez most egy olyan elismerés, ami ennek a következménye.

– Mi jelenti önnek az inspi­rációt?

– Minden olyan mű, amely igazságra törekszik. Ami ihlet nélkül jön létre, az nem mű. George Bernard Shaw-t megkérdezték, hisz-e abban, hogy az Evangéliumot a Szentlélek inspirálta. Azt felelte, hogy amit nem a Szentlélek inspirált, azt el sem érdemes olvasni. Nincs másra szükség, csak belülről hallani a hangot, és vezetve lenni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom