Kultúra

Betegség miatt elhalasztja Európa-turnéját Ozzy Osbourne

Az énekes súlyos hörghuruttal küzd, várhatóan szeptemberben pótolja az elmaradt koncerteket

Bár eredetileg úgy tűnt, hogy Ozzy Osbourne influenzája miatt csak az európai búcsúturné első négy állomását kell későbbre tolni, orvosai tanácsára a teljes koncertkörutat későbbre halasztja a legendás rockénekes.

A doktorok a napokban újabb vizsgálatot végeztek a frontemberen, akinél súlyos felső légúti fertőzést állapítottak meg, ami könnyen tüdőgyulladást okozhat, amennyiben a zenész a turnézással járó fokozott fizikai igénybevételnek teszi ki magát, ráadásul a télies európai idő sem tenne most jót az egészségének.

„Teljesen le vagyok sújtva, hogy későbbre kell halasztani a turné európai szakaszát. Úgy tűnik, bármi, amihez október óta hozzányúlok, sz.rrá megy: először a bakteriális fertőzés a hüvelykujjamban, aztán az influenza, most meg a hörghurut. Szeretnék bocsánatot kérni a rajongóimtól, akik olyan hűségesek voltak az évek során, a bandámtól és a Judas Priesttől is, amiért cserben hagytam őket. Azt viszont megígérhetem, hogy a Judas Priesttel közös turnét be végig fogjuk csinálni, jelenleg is folyik a dátumok átszervezése, szeptemberi kezdéssel. Még egyszer bocsánatot kérek mindenkitől. Isten áldjon benneteket, szeretek mindenkit: Ozzy” - írta közleményében Ozzy Osbourne.

A turné európai része eredetileg ma, január 30-án kezdődött volna, az eredeti dátumokra megváltott jegyek érvényesek lesznek az új időpontokra is. Az koncertkörút ausztráliai szakaszát jelen állás szerint nem érinti a halasztás, az március 9-én rajtol, május végétől pedig Észak-Amerikában folytatódik, a tengerentúlon a thrash metal-legenda, a Megadeth is csatlakozik Ozzyékhoz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom