Kultúra

Agatha Christie Fesztivált rendeznek a MOM Kulturális Központban

Ötórai tea és egy kis méreg

Kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai programok is lesznek ma és vasárnap az első Agatha Christie Fesztiválon a MOM Kulturális Központban. A rendezvényt Iain Lindsay brit nagykövet nyitja meg a tervek szerint.

Lesz kerekasztal-beszélgetés a filmes adaptációk magyar szinkronszínészeivel, mások mellett Kútvölgyi Erzsébettel, Bodrogi Gyulával, Balázs Péterrel és Szacsvay Lászlóval, míg a Barabás teremben a David Suchet főszereplésével készült Poirot-filmeket vetítik. Takács Ferenc gyógynövényszakértő az előadásain az író kedvenc mérgeiről tart előadást mindkét napon, délutánonként tradicionális ötórai tea várja a látogatókat, a fotóstúdióban pedig korabeli fénykép készülhet az érdeklődőkről, amelyet rögtön albumba is lehet foglalni. És már senki sem címmel a korábban Tíz kicsi négerként ismert krimi színpadi adaptációját adja elő a Játékszín társulata szombat este Szirtes Tamás rendezésében, a főbb szerepekben mások mellett Gálvölgyi János, Benedek Miklós, Lévay Viktória, Csonka András és Zsurzs Kati látható. Vasárnap este a fesztivált egy „kriminális” kerti ünnepség zárja.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom