Kultúra

A hétvégén nyit a budapesti divathét

Három nap alatt közel 40 hazai és nemzetközi tervező mutatja be őszi-téli kollekcióját

A hétvégén ismét megrendezik Budapesten a közép-európai divathetet. A Budapest Central European Fashion Week három napja alatt csaknem 40 hazai és nemzetközi tervező mutatja be a következő szezon őszi-téli kollekcióját.

A péntektől vasárnapig tartó eseményt a Várkert Bazárban rendezik. Meg lehet nézni majd a legutóbbi milánói divathéten részt vett nyolc magyar tervező ruháit is. 

Bata-Jakab Zsófia, az eseményt szervező Magyar Divat és Design Ügynökség vezetője elmondta, hogy eddigi rendezvényeik sikerének és a februári milánói megjelenésnek köszönhetően nagy a nemzetközi érdeklődés az esemény iránt. A környező országokból és Milánóból is érkeznek vendégek a divathétre.

Új együttműködési lehetőségek reményében Budapestre látogatnak az olasz mentorok és showroomok vezetői is, hogy további magyar márkákkal ismerkedjenek meg.

Objektum doboz

 Az olasz divatkamara elnöke, Carlo Capasa hosszútávú együttműködésben gondolkodik a magyar divatszakma szakambereivel. 

"Ezek a cégek azok, melyek összeköttetést tudnak adni a magyar tervezők és a nemzetközi piac között" - mondta a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetője, majd hozzátette: abban bíznak, hogy minél több konkrét megrendelés érkezik, vagy épp olyan üzleteket kötnek, amelyek megrendeléshez vezetnek. A cél az lenne, hogy Budapest a divat régiós központjává váljon.

A Várkert Bazár előterében a tervezők prezentációkat tartanak, valamint ezen a helyszínen a három nap alatt a táska-, kalap és ékszerkollekcióval jelentkező kiegészítő-tervezők is bemutatkoznak. A divatbemutatók mellett az idén több kísérőrendezvényt is szerveznek Budapesten, amelyekre már hétfőtől várják az érdeklődőket. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom