Kultúra

Évente egyszer áll össze a legendás zenekar

A ’90-es évek legendás underground zenekara, az F.O. System fennállása során csupán egyetlen lemezt adott ki, ennek ellenére a rajongás irántuk töretlen, az elmúlt években pedig szerencsére, noha csak évente egyszer, de összeállnak egy-egy nagyszabású koncertre. Az idei F.O. System-jelenés november 9-én lesz a Dürer Kertben, közölte a koncertet szervező Live Nation lapunkkal.

Évente egyszer áll össze a legendás zenekar
Ezúttal a Dürer Kertben lesz a gyülekező
Fotó: Live Nation/Borsos Laszlo

Az F.O. System úgy vált a hazai alternatív zenei szcéna mai napig jelentős hatással bíró zenekarává, hogy húsz évig szinte teljesen csendben voltak. A zenekart 1986-ban Mátyás Attila gitáros, énekes és Jerabek Csaba, basszusgitáros alapította. A banda a dark-wave irányzat első hazai képviselőjének számított, erőteljes, kissé sötét, pszichedelikus hangulatú zenéjük és látomásszerű dalszövegeik pedig a rendszerváltozást megelőző korhangulat lenyomatai voltak. A csapat hamar kinőtte a kezdeteket jelentő Fekete Lyukat, és egyre többfelé és egyre nagyobb helyszíneken léptek fel határon innen és túl, köztük zenéltek a New Model Armyval és Christian Deathtel is. 1991-ben azonban az F.O. System elbúcsúzott rajongóitól, akik viszont azóta sem feledték a bandát.
Az ő kívánságukra állt össze a zenekar először egy koncert erejéig a Petőfi Csarnokban 2006-ban, és azóta is a csapat évről évre egy-egy F.O. System-jelenéssel örvendezteti meg a közönséget. Tavaly ráadásul 33 év után egy új dalt is kiadtak Mire vársz? címen, így a kultikus számok mellett már ezt is énekelhették a rajongók.

És végre eljön az idei nagy F.O. System-összejövetel ideje is, november 9-én a Dürer Kertben.
Jegyek elsőként a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetőek július 4-én, 10 órától, a teljes körű jegyértékesítés pedig július 5-én, 10 órakor kezdődik.

Kapcsolódó írásaink