Kultúra

Open Road Days a Műegyetem rakparton

A kétnapos fesztiválon a koncertek mellett motoros és gyermekprogramok, BMX és motoros kaszkadőr show is lesz

Az Ugly Kid Joe, a godfater, Egri Péter és Mystery Gang, Little G Weevil, Takács Vilkó, az AK26, valamint a 35 éves Tankcsapda is fellép a pénteken kezdődő első Budapest Open Road Days-en a Műegyetem rakparton.

Open Road Days a Műegyetem rakparton
A kaliforniai Ugly Kid Joe pénteken lép fel
Fotó: Ritzau Scanpix via AFP/Torben Christensen

A kétnapos fesztiválon a koncertek mellett motoros és gyermekprogramok, BMX és motoros kaszkadőr show is lesz, június 29-én szombaton pedig motoros felvonulást tartanak.

A kaliforniai Ugly Kid Joe pénteken lép fel. A világhírű rockcsapathoz olyan világslágerek fűződnek, mint az Everything About You vagy a Cats in the Cradle. A zenekar előtt Tátrai Tibor supergroupja, a godfater zenél, amely hamarosan megjelenő új lemezéről is játszik. Szintén pénteken ad koncertet Egri Péter és Mystery Gang, Little G Weevil, valamint a Ganxsta Zolee és a Kartelből ismert Takács Vilkó.

A nagyszínpad programját június 29-én az AK26 rapzenekar nyitja, a 35 éves Tankcsapda pedig a Budapest Open Road Days-en adja első idei fővárosi nagykoncertjét. Előttük, a „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázat nyertese, a Pablo and the Escobars mutatja be műsorát. A három zenei színpadon a két napon összesen több mint húsz zenei program várja a látogatókat.

A fesztivál családi helyszíne, a Family-Kid Zone többek között Harley-Davidson motorszimulátorokkal, elektromos gyermekmotorokkal, gyerekeknek kialakított KRESZ parkkal, valamint Jurassic Park szimulátorral várja az érkezőket, a 12 év alattiak belépése ingyenes. A felnőttek a Harley on Tour kamionnál tesztmotorozáson próbálhatják ki, milyen érzés vezetni egy Harley-t. Napközben a Stunt Arénában BMX és motoros kaszkadőr show-k követik egymást, és kiállítják az épített motorokat is. Szombaton délben sok száz motor részvételével indul motoros felvonulás rendőri felvezetéssel.

A rendezvény egyik kiemelt programhelyszíne a Motor Stage, ahol a közönség hasznos információkat tudhat meg a közlekedésbiztonság fontos alapvetéseiről.

„Az a cél, hogy az utakon járműtípustól függetlenül egymást segítve közlekedjen mindenki. Az élménymotorozás népszerűsítése mellett a biztonságos motorozásra is felhívjuk a figyelmet” – idézte a közlemény Knezsik Istvánt, az Autós Nagykoalíció elnökét, az Open Road Days fővédnökét.

Kapcsolódó írásaink