Kultúra

Csütörtökön nyit a kolozsvári könyvhét

Koncerttel, író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatóval és irodalmi esttel is készül a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ)

A Bánffy-palota udvarán megrendezendő háromnapos könyves eseményen az ügynökség programjainak háziasszonya Juhász Anna irodalmár lesz.

Csütörtökön nyit a kolozsvári könyvhét
Június 27–30. között rendezik meg az ünnepi könyvhetet
Fotó: Facebook/Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

Az első nap író-olvasó találkozójának vendége Halász Rita lesz, aki Mély levegő című regényét mutatja be, majd Ferenczi György és az e1ső Pesti Rackák egy rockos-bluesos Petőfi-koncerttel készülnek a közönségnek.

A második napon Fábián Janka íróval lesz beszélgetés, szombaton pedig Száraz Miklós György íróval találkozhat személyesen a kolozsvári közönség. Az alkotó erdélyi kötődéséről, a fotográfiáról és az írásról is beszélget majd Juhász Annával. A programon Dresch Mihály szaxofonművész is közreműködik.

A marosvásárhelyi születésű, Kolozsváron élő író-dramaturg, Visky András idén a POKET Zsebkönyvek sorozatban megjelent, A test történetei című drámakötetét mutatja be a sorozat alapítója, Vecsei H. Miklós színművész közreműködésével.

A háromnapos eseménysorozat Vecsei H. Miklós Mondjad, Atikám! című József Attila-estjével zárul, amelyben Tempfli Erik zongorista lesz a színész társa a színpadon.

Kapcsolódó írásaink