Kultúra

Alzheimer-kórral küzd a Szerelmünk lapjai sztárja

A legendás színésznő fia jelentette be a szomorú hírt

Alzheimer-kórral küzd Gena Rowlands többszörös Primetime Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő – írja a life.hu.

Alzheimer-kórral küzd a Szerelmünk lapjai sztárja
Gena Rowlands
Fotó: NorthFoto

Láthattuk őt az Egy hatás alatt álló nő című filmben, valamint az Egy másik asszonyban is, ám sokak számára a 2004-es Szerelmünk lapjai című romantikus drámából ismerős. A film középpontjában egy idős házaspár áll, Noah Calhoun (James Garner) és Allie Nelson (Gena Rowlands). Noah rendszeresen felolvas egy történetet egy régi jegyzetfüzetből Allie-nek, aki Alzheimer-kórban szenved és nem emlékszik a múltjára...

Nicholas Sparks azonos című regénye alapján készült a film, amelyet Nick Cassavetes rendezett, aki Gena Rowlands fia. Nem véletlenül választotta édesanyját az idősebb Allie megformálására.

„Anyukámat választottam az idősebb Allie szerepére, sok időt töltöttünk azzal, hogy beszélgettünk az Alzheimer-kórról, és arról, hogy hitelesek szeretnénk lenni...” – mondta a színésznő fia, aki ezután elárulta, az édesanyja öt éve Alzheimer-kórban szenved.

A családjukban nem ismeretlen a betegség, a színésznő édesanyja is ezzel küzdött, ami nagyban befolyásolta döntését abban, hogy vállalja-e a Szerelmünk lapjai szerepét.

„Átmentem ezen az anyámmal, és ha nem Nick rendezte volna a filmet, nem hiszem, hogy belevágtam volna – egyszerűen túl nehéz” – osztotta meg Gena korábban.

Kapcsolódó írásaink