Kultúra

Alienoid-maraton a Corvin Moziban

Időutazás és fantasy a látványos és akciókban gazdag dél-koreai filmben

A Corvin Mozi eseményének hála az ázsiai filmek rajongói nemcsak nagyvásznon, premier előtt láthatják az Alienoid történetének rendkívül látványos záródarabját, de most az első rész emlékeit is feleleveníthetik augusztus elsején, az Alienoid-maratonon.

Alienoid-maraton a Corvin Moziban
Az Alienoid-maratonon augusztus 1-jén nemcsak a látványos zárófilmet, hanem az előzményfilmeket is láthatja a közönség
Fotó: Mozinet

A gigantikus költségvetésű, kétrészes fantasy-akciófilm méretét jelzi, hogy a forgatókönyvét két és fél éven át írták, az előkészületek több mint egy évig tartottak, maga a forgatás pedig 13 hónapot emésztett fel. Most végre a nézőknek egyetlen különleges alkalommal lehetőségük nyílik egyben látni minden idők legdrágább koreai eposzát, ahogy azt az alkotók megálmodták – természetesen eredeti nyelven, magyar felirattal!

Az Alienoid (16) első részében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és a Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással szemben. Az egész Föld veszélybe kerül, amikor a rabok vezetője kiszabadul, a katasztrófát egyedül egy mágikus tőr akadályozhatja meg. A jelenben és 600 évvel ezelőtt egyaránt folytatódó hajsza szövetségre készteti a különböző világokból származó harcosokat. A film augusztus 1-jén, 18 órától látható a Corvin Moziban.

Az Alienoid 2. – Visszatérés a jövőbe (16) című folytatás főszereplője, Lee Ahn kislányként egy időkapun át került a múltba. Most a mágikus tőrrel visszatérhet a saját idejébe, és felveheti a harcot az embernek álcázott idegenekkel. A látványos akciókkal teli, grandiózus sci-fi lezárja az Alienoid elképesztő történetét. A film augusztus 1-jén, 20.45-től látható premier előtt a Corvin Moziban. Az alkotás augusztus 8-tól országosan is mozikba kerül.

Kapcsolódó írásaink