Kultúra

Richie Kotzen új dalokkal érkezik a Dürer Kertbe

Új dalait hozza Budapestre Richie Kotzen. Az amerikai gitáros, dalszerző, énekes július 4-én a fővárosi Dürer Kertben ad koncertet.

Richie Kotzen új dalokkal érkezik a Dürer Kertbe
Richie Kotzen Budapesten a Dürer kertben ad koncertet
Fotó: NorthFoto/Represented by ZUMA Press, Inc - Scott Mitchell

A több mint három évtizede a pályán lévő, 54 éves Kotzen a Poison, a Mr. Big és a Winery Dogs zenekarban is játszott, illetve játszik. Számos szólóalbumot adott ki, és ezúttal is készülő, friss lemezéből hoz ízelítőt – közölte a szervező Livesounds hétfőn az MTI-vel.

A gitáros nemrég fejezett be egy 95 állomásos turnét a Winery Dogs-szal, és máris elkészült egy új, lendületes, gitárfókuszú dallal. A Cheap Shots című számot május 1-jén tette közzé, azóta a hivatalos videó is megjelent hozzá.

„Dalszerzőként kiírom magamból a kellemetlen érzéseket, így nem őrlődöm tovább, ha problémáim vannak. Lépj tovább és felejtsd el a gondokat – erről szól ez az új dal” – idézte a zenészt a közlemény.

Kotzen pályafutása a nyolcvanas évek végén indult, amikor fiatal gitártehetségként szerződtette a Shrapnel Records. Azóta több mint húsz szólóalbumot készített, egyik friss produkciója, a Smith/Kotzen duó az Iron Maiden gitárosával, Adam Smith-szel közösen jött létre és a munka 2021-ben érett albummá.

Legújabb dala egy teljes album hírnöke, amely az év második felében jelenik meg. Richie Kotzen ezzel párhuzamosan nyáron Európában, ősszel pedig az Egyesült Államokban turnézik.

Kapcsolódó írásaink