Kultúra

Felújított Kádár-kockákról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt tíz évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia – A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban című kiállításához – közölte a múzeum.

Felújított Kádár-kockákról vár fotókat a Ludwig Múzeum
A Ludwig Múzeum új kiállítása a Kádár-kocka háztípust dolgozza fel
Fotó: Facebook/Ludwig Múzeum

A felhívásban sátortetős kockaházaknak a felújítás előtt és után készült fotóit várják a szervezők. A felhívás szerint a kiírók fontosnak tartják, hogy megmutassák, mennyi lehetőség rejlik egy-egy ilyen épület modernizálásában, milyen sokszínű eredmények születtek az elmúlt években, amelyek akár inspirációként is szolgálhatnak mások számára.

A pályázat célja, hogy a projektbe bevonja azokat, akik ilyen típusú épületekben élnek, és bemutathassa a Kádár-kocka építészeti jelenségét feldolgozó kiállítás látogatóinak a pályázók által megvalósított felújítás eredményét - olvasható a közleményben.

A pályázatra azok nyújthatnak be fotókat, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt tíz évben. A fotókat június 15-ig digitális formában lehet benyújtani a múzeum weboldalán, egy pályázó egy épülettel nevezhet. A győztes pályázatok egy digitális eszközön lesznek láthatóak a kiállítás előterében.

A Ludwig Múzeumban május 18-án nyílt kiállítás Kis magyar kockológia – A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban címmel, amely a közismert háztípus eredetét és átalakulását járja körül. A május 18-tól augusztus 18-ig nyitva tartó kiállítás kurátora Készman József.

Kapcsolódó írásaink