Kultúra

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

Várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát

Quentin Tarantino meggondolta magtát, és mégsem a The Movie Critic című produkció lesz a tizedik, utolsónak szánt mozifilmje – számolt be róla szerdán a Variety.com hollywoodi filmes portál.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét
Daniella Tarantino és Quentin Tarantino a 76. cannes-i filmfesztiválon
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto/Luca Carlino

A 61 éves, Oscar-díjas rendező-forgatókönyvíró tavaly a cannes-i filmfesztiválon beszélt a közönségnek arról, hogy utolsó nagyjátékfilmje, a The Movie Critic 1977-ben játszódik majd, és főhőse egy alig ismert filmkritikus lesz, aki egy pornómagazinnak ír filmekről.

Az is felmerült, hogy Brad Pitt visszatérhet a produkcióban a Volt egyszer egy Hollywoodban megismert Cliff Boothra hasonlító karakterként, és a film, amelynek forgatását 2024-re tervezték, már 20 millió dolláros adótámogatást is kapott Kaliforniától.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miután félretette a mozikritikusos filmet, vajon milyen témát választ majd utolsónak beharangozott játékfilmjéhez – írta a Variety.com.

Tarantino várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

Kapcsolódó írásaink