Kultúra

Vincze Máté: A magyarok által teremtett kultúra példamutató

A helyettes államtitkár a mintegy 1,4 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból épült bugaci létesítményt világszínvonalúnak nevezte

A magyarok által teremtett kultúra példamutató a világ számára – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a bugaci Aranymonostor Látogatóközpont átadásán pénteken.

Vincze Máté: A magyarok által teremtett kultúra példamutató
Vincze Máté közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Mi, magyarok győztesként tekintünk magunkra, pedig időről-időre leigáztak bennünket, különféle hadak dúlták földjeinket, de ezeregyszáz év óta túléltük és egy olyan kultúrát teremtettünk meg, amely egész Európa és a világ számára példamutató” – fogalmazott Vincze Máté.

A helyettes államtitkár a mintegy 1,4 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból épült bugaci létesítményt világszínvonalúnak nevezte.

A látogatóközpontban a Bugac határában több mint tíz éve folyó ásatássorozat eredményeként feltárt Árpád-kori monostort és a körülötte elterülő település életét, valamint az ott talált leleteket mutatják be.

Kapcsolódó írásaink