Kultúra

Spanyolországban és Kanadában is bemutatják a debreceni Déri Múzeum kincseit

A Tégláson fellelt bronzkard és balta mellett arany ékszerek, csonteszközök és kerámiatárgyak is láthatók a kiállításon

A debreceni Déri Múzeum gyűjteményéből is bemutatnak értékes kincseket a spanyolországi Dinasztiák, a történelem előtti Európa első királyságai című kiállításon, amely március 26-tól várja az érdeklődőket Alicante Régészeti Múzeumában - közölte a debreceni intézmény az MTI-vel hétfőn.

Spanyolországban és Kanadában is bemutatják a debreceni Déri Múzeum kincseit
A debreceni Déri Múzeum gyűjteményéből Spanyolországban és Kanadában is kiállítás nyílik
Fotó: Facebook/Déri Múzeum

Közleményükben azt írták, a Déri Múzeum gyűjteményéből a Tégláson fellelt bronzkard és balta mellett arany ékszerek, csonteszközök és kerámia tárgyak is láthatók a kiállításon.

A közleményben idézik Toni Pérezt, a város Tartományi Tanácsának elnökét, aki úgy fogalmazott: „ez a tárlat nem tárgyak egyszerű összessége, ez egy történet, amely sokéves munkával, kutatással születik, egy történet, amely magával az európai kultúrával köt össze bennünket”.

A tájékoztatás szerint a napokban Kanadába is eljutottak a Déri Múzeum gyűjteményének értékes darabjai: a bronzkori pocsaji kocsimodell, illetve a rézcsákányok, amelyeket Gatineau-ban, a Kanadai Történeti Múzeumban (Canadian Museum of History) mutatnak be, az Európa első királyai című kiállításon. A tárlat április 4-én nyílik meg.

Kapcsolódó írásaink