Kultúra

Oscar-díj – Zendaya, Brendan Fraser, Al Pacino és Michelle Pfeiffer is díjat ad át

A gála műsorának házigazdája immár negyedik alkalommal Jimmy Kimmel lesz

Zendaya, Brendan Fraser, Al Pacino és Michelle Pfeiffer is a díjátadók között lesz a 96. Oscar-gálán – jelentették be a szervezők.

Oscar-díj – Zendaya, Brendan Fraser, Al Pacino és Michelle Pfeiffer is díjat ad át
Egy Oscar-szobor a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 14. éves Governors Awards díjátadóján a Los Angeles-i Ray Dolby bálteremben 2024. január 9-én
Fotó: AFP/Robyn Beck

Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját március 10-én (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra azoknak a sztároknak a neveit, akik részt vesznek az Oscar-szobrok átadásában. A díjátadók között lesz a Dűne sztárja, Zendaya mellett az Oscar-díjas Al Pacino, a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Pfeiffer, valamint Brendan Fraser, aki tavaly A bálnáért kapta meg a szobrot, és a Minden, mindenhol, mindenkor Oscar-díjasai: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Jamie Lee Curtis is.

Az Oscar-gála executive producerei, Raj Kapoor, Molly McNearney és Katy Mullan közölték, hogy Mahershala Ali, Nicolas Cage, Jessica Lange, Lupita Nyong'o, Sam Rockwell és Matthew McConaughey szintén szerepel a díjátadók névsorában.

A gála műsorának házigazdája immár negyedik alkalommal Jimmy Kimmel lesz.

Az Oscar-díjátadót élőben sugározzák világszerte, a magyar nézők a Disney+ streamingszolgáltatásán követhetik.

Idén ismét van magyar jelölt: a látványtervezői kategóriában Mihalek Zsuzsa is esélyes a díjra a Szegény párák című filmért. Jorgosz Lanthimosz alkotása 11 jelölést kapott. A film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa díszlettervező a produkciós tervező

James Price és Shona Heath társaságában nyerheti el az Oscar-díjat. A film vetélytársai ebben a kategóriában a Barbie, a Megfojtott virágok, a Napóleon és az Oppenheimer.

Kapcsolódó írásaink