Kultúra

Újra kinyitja kapuit a bécsi Hundertwasser Múzeum

A múzeum négynapos ingyenes programsorozattal ünnepli újranyitását február 29. és március 3. között

Bő fél éves felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az ikonikus épületet környezet- és látogatóbaráttá alakították és felfrissítették az állandó tárlatot is – tájékoztatta Bécs város budapesti irodája az MTI-t pénteken.

Újra kinyitja kapuit a bécsi Hundertwasser Múzeum
Felújítását követően ismét megnyílnak Bécsben a Hundertwasser Múzeum kapui
Fotó: AFP/robertharding/Robert Harding Premium/Carlo Morucchio

Mint írták, a múzeum négynapos ingyenes programsorozattal ünnepli újranyitását február 29. és március 3. között.

A nyitóünnep február 29-én este fél hétkor tárlatvezetéssel kezdődik, amely a megújult múzeumi kávézóban, zenés programmal folytatódik.

Március 2-án és 3-án workshopokat tartanak, a közönségtalálkozón pedig szó lesz többek között a fenntartható dizájnról, a komposzt vécéről, a növényi víztisztításról és a víz körforgásáról – olvasható a tájékoztatóban.

Az 1991-ben, az egykori Thonet Bútorgyárban kialakított Kunst Haus Wien – Hundertwasser Múzeum még tavaly júniusban zárt be, mivel az épület műszaki berendezései elérték teljesítőképességük határát.

A csupán néhány hónapig tartó felújítás során modernizálták a szellőző- és fűtési rendszert, és hidrotermikus energiára álltak át. Kibővítették továbbá az előcsarnokot, akadálymentesítették a bejáratot és harminc év után átrendezték az állandó kiállítást.

Az új tárlat középpontjába Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti vízói kerültek – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink