Kultúra

Január első hetében indul az A24–Mozinet Filmfesztivál

Az amerikai filmstúdió négy alkotását láthatja a magyar közönség

Az A24 amerikai filmstúdió négy alkotását láthatja a magyar közönség az A24–Mozinet Filmfesztivál keretében 2024. január 4. és 7. között a budapesti Toldi moziban, közülük hármat az országos mozibemutató előtt – tájékoztatott a Mozinet.

Január első hetében indul az A24–Mozinet Filmfesztivál
Az A24 amerikai filmstúdió négy alkotását láthatja a magyar közönség az A24 - Mozinet Filmfesztivál keretében 2024. január 4. és 7. között a budapesti Toldi moziban, közülük hármat az országos mozibemutató előtt
Fotó: Facebook/Mozinet

A közlemény szerint a január 4-én látható Vaskarom című film a pankráció világát megreformáló Von Erich család már-már hihetetlen, de igaz történetét meséli el. A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin első nagy költségvetésű filmjének főszereplője Zac Efron, az operatőre pedig Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt. A film február 15-én kerül a mozikba.

A január 5-én az Előző életek, Celine Song filmje lesz látható, január 6-án pedig Kristoffer Borgli rendezését, Az Álmaid hőse című filmet lehet megnézni Nicolas Cage főszereplésével. A film január 18-án kerül a mozikba.

Ari Aster Amitől félünk című, január 7-én látható filmjében Joaquin Phoenix a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert alakít. Az Örökség és a Fehér éjszakák rendezője magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink