Kultúra

Karácsonyi koncertet ad a Makám együttes

Kortárs költők megzenésített verseivel bemutatkozik a Makám Kvartett is

Ó gyönyörű éj címmel az Avilai Nagy Szent Teréz templomban (a Király utca és Nagymező utca sarkán) ad koncertet december 16-án este fél nyolckor a Makám együttes, illetve a Makám Kvartett. A műsor első felében kortárs költők megzenésített verseit hangzanak el, a második részében pedig a Makám együttes adventi dalai.

Karácsonyi koncertet ad a Makám együttes
Makám együttes
Fotó: Krulik Zoltán

A Makám együttes már tíz éve ad minden évben karácsonyi koncertet, amellyel egyben az évet is búcsúztatják. Idén az adventi dalok előtt, amelyeket Bede Sári énekel, a fúvós szólista pedig Eredics Dávid, a Makám Kvartett olyan ismert kortárs költők megzenésített verseit énekli, mint Lackfi János, Falcsik Mari, Tóth Krisztina, Szabó T. Anna, László Noémi, Jász Attila és Jónás Tamás.

Mint Krulik Zoltán, a Makám együttes vezetője lapunknak elmondta, az új formációval, vagyis a Makám Kvartett-tel (Okos Viola, ének, Krulik Zoltán, ének, gitár, Bata István basszusgitár, Restás Gergő, ütőhangszerek) túl vannak tíz koncerten és egy lemezfelvételen. Az album jövőre fog elkészülni abból az alkalomból, hogy 2024-ben a negyvenedik születésnapját ünnepli a Makám együttes.

Jegyeket a sekrestyében lehet vásárolni elővételben, illetve a koncert előtt a helyszínen.

Kapcsolódó írásaink