Kultúra

Aggasztó hírek érkeztek Szász Júlia állapotáról

Újabb információ érkezett a Nemzeti Színházban megsérült színésznőről, Szász Júliáról, olvasható a Blikk.hu-n megjelent írásban.

Aggasztó hírek érkeztek Szász Júlia állapotáról
Szász Júlia
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

Az RTL Reggeli című műsorában Miller Dávid és Peller Mariann műsorvezetők többek között a Nemzeti Színházban történt súlyos balaestről is bezsélgettek a vendégekkel. A hónap végi kerekasztal-beszélgetésben Wossala Rozina Magyar Attilával, Hajdú Steve-vel és Vajtó Lajossal tárgyalta ki a november eseményeit. Ezek között volt a Nemzeti Színházas ügy: Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab második felvonása közben lezuhant a díszletből.

A vendégek és a műsorvezetők szerint a történet pikantériája, hogy a színészek korábban már szóltak, hogy veszélyes lehet a díszlet, illetve azt is megjegyezték, hogy még nagyobb súlyt ad a dolognak, hogy mindez a Nemzeti Színházban történt.

A színészek felelevenítették a korábbi színházi baleseteket. A Vígszínházban és az Operettben is történtek hasonló esetek. Miller Dávid arról beszélt, hogy Sági Tomi például azért ment el a József Attila Színházból, mert leesett a díszletről, és egy rozsdás szög beleállt a kezébe. Hozzátette, hogy édesapjára is ráborult a díszlet a Made in Hungáriában.

Vajtó Lajos azt is frucsállja, hogy bár indult belső vizsgálat, az Vidnyánszky Attila vezetésével történt, aki a baleset után megpróbált lemondani a színház éléről.

„Ha te le akarsz mondani, akkor lemondasz. Nem kell hozzá engedély”

– tette hozzá Vajtó Lajos, ami erős vitát váltott ki arról, hogy mennyire kellene a miniszter jóváhagyása egy ilyen helyzetben.

Miller Dávid végül a nemrég újra kórházba került Szász Júlia állapotáról is tudott új információt adni:

Beszéltem vele, kommunikál, csak hát, szegény nincs jól

– mondta a műsorvezető.

A Nemzeti Színházról a videóban 16:00-tól beszélnek a vendégek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink