Kultúra

Vitályos Eszter: Magyarország csellónagyhatalom

A Concerto Csellóünnep ismét megmutatja a nagyvilágnak, hogy Magyarország csellónagyhatalom, Magyarország a cselló értő és szerető otthona – mondta az MTI szerint Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a Concerto Budapest kétnapos fesztiválján.

Vitályos Eszter: Magyarország csellónagyhatalom
Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Concerto Csellóünnepen a Zeneakadémián 2023. november 25-én. A Concerto Budapest kétnapos fesztiválján kilenc koncert várja a közönséget, többek között kamarazenekari művek és nagyzenekaros csellóversenyek hangzanak el
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A politikus kiemelte: amikor ennyi nagyszerű előadó, élvonalbeli magyar művész ad egymásnak találkozót, az nemcsak a zene, de egyben a magyar kultúra, a haza ünnepe is. Mint mondta, rendkívül értékes a Concerto Budapest missziója: a magyar kamarazenei hagyományok megőrzése, illetve újraélesztése. A Concerto Budapest rendezésében megvalósuló Concerto Csellóünnepen kilenc koncert várja a közönséget, többek között kamarazenekari művek és nagyzenekaros csellóversenyek hangzanak el szombaton és vasárnap a Zeneakadémián.

Kapcsolódó írásaink