Kultúra

Jótékonysági koncertet adnak a Cziffra Fesztivál sztárjai januárban a Müpában

A Magyar Hospice Alapítvány munkájával a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat támogatja

Jótékonysági koncertet adnak a Cziffra Fesztivál sztárjai, Miklósa Erika, Halász Judit, Kovács Kati és Balázs János A Méltóság hangja címmel a Magyar Hospice Alapítvány javára január 18-án, csütörtökön 19 óra 30 perckor a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében – tájékoztatta a Cziffra György Fesztivál pénteken az MTI-t.

Jótékonysági koncertet adnak a Cziffra Fesztivál sztárjai januárban a Müpában
A Müpa bejárata
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint felidézik, a három kiváló énekesnő külön-külön már lépett fel a Kossuth-díjas zongoraművésszel a Cziffra Fesztivál keretében, együtt azonban még sosem adtak koncertet. A négy művész színpadi találkozása a jótékonysági esten a magyar zenei élet egyik kiemelkedő eseménye lesz, a hangverseny bevételét a Budapest Hospice Ház egy betegszobájának éves fenntartására ajánlják fel.

A közleményben kiemelik, hogy a koncert első részében Balázs János klasszikus műveket és parafrázisokat ad elő, majd Miklósa Erika érkezik operaáriákkal és dalokkal, Halász Judit és Kovács Kati pedig a legnépszerűbb slágereit hozza el a Müpa színpadára.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991-ben jött létre, munkájukkal a végstádiumú rákbetegeket és családjaikat támogatják. A legmagasabb egészségügyi szakmai színvonalon biztosítják a hozzájuk fordulók ellátását életük utolsó szakaszában. Céljuk, hogy a testi tünetek enyhítésével, az életminőség javításával, a lelki támogatással és a családokhoz való odafordulással ez az időszak is méltó és értékes legyen.

Az alapítvány minden tevékenysége térítésmentes, a művészek fellépésükkel, a közönség a jegyek megvásárlásával támogatja a Magyar Hospice Alapítvány betegellátó munkáját.

Kapcsolódó írásaink