Kultúra

Aida a kőfejtőben

Művészet a bányában

A Szentmargitbányai Kőfejtő közönsége legutóbb 2014-ben láthatta az Aida című operát. A programban jövőre ismét szerepel majd Verdi mesterműve.

Aida a kőfejtőben
Felvételünk egy korábbi előadáson készült
Fotó: MH-archív/Horváth Péter Gyula

Bécsben, a Zene Házában ismertette Ottrubay Stefan, az Esterházy Magánalapítvány elnök vezérigazgatója, Daniel Serafin, a szentmargitbányai Opera a Kőfejtőben intendánsa, Thaddeus Strassberger rendező valamint és Giuseppe Palella jelmeztervező a 2024-es nyári szezonra tervezett Aida bemutató részleteit. Mint az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) magyar nyelvű műsorában elhangzott, a közönség legutóbb 2014-ben láthatta ezen a színpadon Verdi mesterművét.

Kiderült, a mexikói származású Iván López-Reynoso áll majd a karmesteri pultnál, míg az etióp királylány szerepében három kitűnő szopránt hallhatunk majd: a Grammy-díjas Leah Crocettót, Ekaterina Sannikovát, valamint Leah Gordont. Radamesz hadvezér szerepét három fiatal tenor, Hovhannes Ayvazyan, Jorge Puerte és Mikheil Sheshaberidze veszi át. Aida riválisát, Amneriszt, Raehann Bryce-Davis, Kseniia Nikolaieva és Sofija Petrović keltik életre.

Amonazro, etióp király szerepében Leo Ant valamint a magyar Nagy Zoltánt szemlélheti majd a közönség.

Kapcsolódó írásaink