Kultúra

Vidnyánszky Attila: Most nincs itt az ideje a szokásos viszálykodásnak

A Nemzeti Színház igazgatója személyesen meg is látogatta a sérült színészeket a kórházban

Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, a rendőrség és a színház is vizsgálatot indít a Rómeó és Júlia előadáson balesetet szenvedett színészek ügyében. Ennek érdekében újra felépítik a darabhoz használt díszletet. Vidnyánszky hangsúlyozta, örül a rendőrségi vizsgálatnak, és reméli, mihamarabb pont kerül az ügy végére.

Vidnyánszky Attila: Most nincs itt az ideje a szokásos viszálykodásnak
Vidnyánszky Attila
Fotó: Török Péter

Elárulta, Csák János miniszterrel közösen meglátogatták a színészeket a kórházban, akik a körülményekhez képest jól vannak, és még a héten hazaengedik őket.

„A testi gyógyulás mellett persze nagyon fontos, hogy a lelkükkel foglalkozzunk, és hogy azt érezzék, a társulat egy emberként áll mögöttük. Várjuk vissza őket, nagyon szeretjük őket, és nagyon hiányoznak” – hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy lemondása óta rengeteg bátorító üzenetet kapott, ami nagyon jólesett neki.

„Szívmelengető, hogy ennyien szurkolnak a színháznak és nekem Budapestről, a külhoni területekről, vidékről és külföldről egyaránt, és jelzik azt, mennyire fontosak vagyunk” – mondta, majd később hozzátette, sokan viszont „kihasználják most ezt a helyzetet, és nemtelen támadást indítottak a színház és a személyem ellen”.

Az igazgató azzal a gondolattal reagált ezekre a támadásokra, hogy szerinte „a szokásos viszálykodásnak most nincs itt az ideje”.

Kapcsolódó írásaink