Kultúra

A feledhetetlen rocknagyi

Idén hunyt el Tina Turner, a Rock ’n’ Roll Királynője aki azzal került be a Guiness rekordok könyvébe, hogy ő adta el a legtöbb koncertjegyet a szórakoztatóipar addigi történetében. Aki volt annyira bátor, hogy kilépve bántalmazó kapcsolatából újra indította karrierjét, és 45 évesen világsztár lett. Rá emlékeznek hazai sztárok fellépésével november 5-én, vasárnap az Erkel Színházban, és ennek kapcsán egy jótékonysági árverés is zajlik.

A feledhetetlen rocknagyi
Tina Turner 83 éves volt
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Jörg Carstensen

Az est keretében a legismertebb slágereket olyan kiváló magyar énekesnők idézik fel, mint Tóth Andi, Keresztes Ildikó, Oláh Ibolya, Fehér Adrienn, valamint az ismert világsztárokkal előadott duettekben Freddie, Veréb Tamás és Erox Martini működnek közre. Kísér a Stúdió11 ensemble. Így hallható lesz többek között a Private Dancer, a Proud Mary, a Simply the Best, a Bond-filmből a Golden Eye, csakúgy, mint a Mick Jaggerrel (It’s Only Rock ’n’ Roll), David Bowie-val (Tonight), Brian Adams-szel (It”s Only Love), vagy Eros Ramazottival (Cosas de La Vida) előadott közös dalok.

Tina Turner sokszor nyilatkozott arról, hogy mennyire fontos számára az állatvédelem. Ezt olyannyira komolyan vette, hogy nem evett állati eredetű ételeket. Rendszeresen támogatott állatvédelemmel foglalkozó szervezeteket, számos jótékonysági eseményen vett részt.

A szervező birtokába került egy festmény, ami Tina Turner 1990-es barcelonai koncertjének pillanatfelvétele alapján készült. Mivel a szervezők és a résztvevők is fontosnak tartják az állatvédelmet, nem volt kérdés, hogy – Tina Turner emlékéhez hűen – ezt a festményt árverésre bocsátják, és a befolyt bevételből az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület és az Osiris Állat-és Természetvédő Alapítványt támogatják.

Információink szerint jegyek már csak a 15 órakor kezdődő főpróbára kaphatók.

Licitálni a Koncert Tina Turner emlékére Fb eseményoldalàn (https://facebook.com/events/s/koncert-tina-turner-emlekere/1285574138718022/), a Solstice Színház eseményoldalán (https://www.facebook.com/solsticeszinhaz) és weboldalán (www.solstice.hu) lehet.

Kapcsolódó írásaink