Kultúra

Alig bírtak a brüsszeli rendőrök a késekkel a kezében imádkozó migránssal + Videó

Letartóztatása közben is fenyegette a rendőröket, azt üvöltötte nekik, hogy bosszút áll rajtuk

Nemrég a Brüsszel melletti Saint-Josse-ten-Noode-ban a rendőrök elfogtak egy férfit, aki az útra borulva imádkozott, késekkel a kezében, amelyek közül az egyik inkább hasonlított egy kardra – írja az origo.hu.

Alig bírtak a brüsszeli rendőrök a késekkel a kezében imádkozó migránssal + Videó
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Belga/Laurie Dieffembacq

Amikor a rendőrök megérkeztek, a gyanúsított, a 21 éves illegális bevándorló Amine B. elszaladt.

A férfi megpróbált megszabadulni a hajsza közben a fegyvereitől az egyik hídnál, ám amikor a rendőrség végül elkapta őt, még akkor is volt nála két kés, pedig kettőt útközben már eldobott.

Letartóztatása közben is fenyegette a rendőröket; azt üvöltötte nekik, hogy bosszút áll rajtuk, felismeri őket, és megöl minden hitetlent.

Objektum doboz

A közösségi médiában többen felszóltak a rendőrség akciója ellen, ám – mint a hatóságok fogalmaztak – a beavatkozásnak köszönhetően valószínűleg sikerült elkerülni egy újabb támadást.

Nincs még két hete, hogy a 45 éves tunéziai illegális bevándorló Abdesszalam Iasszúd megölt két svéd futballszurkolót a belgium–svédország labdarúgó-mérkőzés előtt.

A terrorista az X közösségi oldalon közzétett videójában azt állította, hogy tetteit egy hatéves amerikai–palesztin kisfiú halála miatt követte el, majd ezt követően arról beszélt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet harcosa.

Az elkövetőt másnap lelőtték a hatóság emberei – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó írásaink