Kultúra

Adán lesz a vajdasági kórustalálkozó

Hangmérkőzés lesz a javából

A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében idén is megszervezték a Vajdasági Magyar Kórusok Találkozóját. Az eseményre október 22-én, vasárnap 16 órától került sor az adai Szentháromság-plébániatemplomban.

Adán lesz a vajdasági kórustalálkozó
Szinte minden korosztály képviselteti magát az eseményen (képünk illusztráció)
Fotó: MH-archív/Papajcsik Péter

Immár huszonharmadik alkalommal tartják meg a Kóruspódiumot a Délvidéken – írta meg csütörtökön a Vajdaság Ma. Mint a cikkben olvasható, az esemény társszervezője és házigazdája az idén 30 éves jubileumát ünneplő adai Musica Humana Kamarakórus. Az október 22-én, vasárnap 16 órakor a Szentháromság-plébániatemplomban kezdődő eseményen tizenegy együttes mutatkozik be.

Az est új résztvevője a tornyosi Ünnepi kórus lesz. A Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében szervezett találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű regionális rendezvénye.

A koncert hagyományosan a Himnusz közös eléneklésével kezdődik, majd az egybegyűlteket fráter Szungyi Károly esperes-plébános köszönti. A házigazda település nevében Tóbiás József, Ada község képviselő-testületének elnöke, a szervezők részéről pedig Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke nyitja meg az eseményt.

Kapcsolódó írásaink