Kultúra

A Tündérkert október 13-tól látható A Duna Tv-ben

A sajtóbemutatón felköszöntötték a születésnapos Bokor Barnát

A sajtó képviselői előtt október 4-én mutatták be a Corvin Moziban a Megafilm gyártásában készült nyolcrészes Tündérkert című televíziós sorozatot, amelyet október 13 péntektől hetente vetítenek a Duna Tv műsorán. A sorozat Móricz Zsigmond Erdély-trilógiájának első részéből készült, és azokban az időkben játszódik,amikor Magyarország három része szakadt. A forgatókönyv-írásban részt vett többek közt Bereményi Géza és Tasnádi István is. A főbb szerepekben Katona Péter Dánielt (Báthory Gábor), Bokor Barnát (Bethlen Gábor), Kálloy-Molnár Pétert (Bánffy Dénes) és Szamosi Zsófiát (Báthory Erzsébet) láthatjuk.

A Tündérkert október 13-tól látható A Duna Tv-ben
A nyolcrészes Tündérkert című televíziós sorozat stábja a sajtóvetítés után
Fotó: MH/Török Péter

A látványos, véres jelenetekben és erotikában is bővelkedő sorozatot Madarász Isti rendezte. A sajtó képviselői az első két epizódot tekinthették meg, illetve a trailert látva meggyőződhettek arról, hogy a régi Erdélyben, Kolozsváron, Csejtén, Szebenben és más történelmi helyszíneken játszódó történet fordulatainak a java még hátravan: önzés és önfeláldozás, vágy és kötelesség, vérszomj és békeszerző igyekezet ütközik össze folytatásról folytatásra a Bethlenek, Báthoryak és Bánffyak történetében.

A Bethlen Gábort alakító Bokor Barna a Tündérkert feliratú tortával a Corvin mozi aulájában
A Bethlen Gábort alakító Bokor Barna a Tündérkert feliratú tortával a Corvin mozi aulájában
Fotó: MH/Török Péter

A vetítés után a stáb meglepetéssel készült: Tündérkert feliratú tortával köszöntötték a ma 43 éves Bokor Barnát, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művészét, akit a magyarországi közönség az El a kezekkel a papámtól! című vígjáték apafigurájaként, az Elkúrtuk című film Hahn Endréjeként, illetve a Karinthy Színházban Shakespeare Hamletjének Claudiusaként is láthat(ott).

Az október 13-tól látható Tündérkert című sorozatban pedig Bethlen Gábort alakítja.

Kapcsolódó írásaink