Kultúra

Magyar animáció lett a legjobb a strasbourgi filmfesztiválon +VIDEÓ

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta 2123-ban játszódó animációja a legjobb európai alkotásnak járó Ezüst Méliès-díjat kapta a Strasbourgi Európai Fantasztikusfilm-fesztiválon. A Műanyag égbolt című film a kitüntetéssel versenybe került az év legjobb fantasztikus filmjének járó Arany Méliès-díjért is, amelyet a spanyolországi Sitges Filmfesztiválon adnak át a napokban – számolt be a Magyar Nemzet.

Magyar animáció lett a legjobb a strasbourgi filmfesztiválon +VIDEÓ
Műanyag égbolt
Fotó: YouTube

A világhírű francia alkotóról, Georges Mélièsről elnevezett Ezüst Méliès-díjjal a kontinens tematikus filmfesztiváljain tüntetik ki a legjobb sci-fiket, amelyek így versenybe szállnak az Arany Méliès-díjért, azaz a legjobb európai fantasztikus film címéért is. Az 1996 óta odaítélt díj idei kiválasztottjai közé került vasárnap este Strasbourgban a Műanyag égbolt, korábban pedig Madarász Isti Átjáróház című rendezése is, így mindkét magyar alkotás esélyes a 2023 legjobb fantasztikus filmjét illető Arany Méliès-díjra, amelyet a napokban Sitges-ben kezdődő fesztiválon jelentenek be - írták.

A Műanyag égbolt egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, az emberi testbe ültetett növényt kísérleteznek ki – számoltak be.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink