Kultúra

Továbbra is a magyar zenére fókuszál a megújult Petőfi Rádió

A reggeli sávban ezentúl több magyar zenével és kevesebb beszéddel találkozhatunk

Továbbra is a magyar zenére, a magyar előadókra fókuszál az október 1-jével megújult Petőfi Rádió – közölte a rádió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Továbbra is a magyar zenére fókuszál a megújult Petőfi Rádió
Dominik Zsolt: Továbbra is a magyar zenére fókuszál a megújult Petőfi Rádió
Fotó: Facebook/Petőfi Rádió

Dominik Zsolt a rádió átfogóan megújult műsorstruktúráját ismertetve elmondta, hogy célcsoportjuk továbbra is a 25 és 40 év közötti korosztály, és a Petőfi Rádió továbbra is kortárs magyar könnyűzenét tervezi játszani.

Emlékeztetett: a megújult rádió zenei kínálata vasárnap hajnalban „a napjaink egyik legismertebb formációjának tekinthető” Valmar együttes Megjöttek a magyarok című számával indult.

Újdonságként említette, hogy a reggeli sávban ezentúl több magyar zenével és kevesebb beszéddel találkozhatnak a hallgatók.

Közölte, hogy 2016-ot követően visszatért a Kultúrfitnesz című műsor, amely a Petőfi rádió „egyik fő fókusza”, és amelyben esténként színházról, moziról, zenéről lesz majd szó. Új műsor a Hajrá, magyarok, amely hétköznapokon délután 1 és 2 óra között kerül adásba, élő stúdiókoncertekkel és a rádió YouTube-csatornáján is lehet majd követni, vagyis nemcsak hallgatható, hanem látható is lesz – tette hozzá.

Hétfőtől péntekig reggelente 6 és 11 óra között a rádió a Hello, magyarok című műsort sugározza, de Petőfi 48 néven létrehoztak egy életmódmagazint is, amely szándékaik szerint „egy magyar klub lesz” majd, ezt hétvégeken lehet hallgatni, és ebben hangzik majd el a Petőfi Rádió hivatalos zenei listája is.

Szeretnék, ha azok az előadók, akik dalaikkal erre a 48-as listára felkerülnek, büszkék legyenek arra, hogy ide tartoznak, és az legyen a céljuk, hogy ebbe bekerülhessenek – emelte ki Dominik Zsolt.

Azt mondta, hogy a magyar könnyűzene műfajilag rendkívül szerteágazó és sokszínű, ezért a popzene mellett a rádió kínálatában ugyanúgy helyet kap majd a rock, a hip hop, a rap és az alternatív zenei műfaj is.

Dominik Zsolt hangsúlyozta, hogy elsősorban a legtöbb zenét játszó előadókat kívánják felkarolni, emellett továbbra is keresik a találkozási pontokat a hallgatókkal és a fesztiválok alkalmával a zenészekkel is.

A csatornaigazgató kitért arra is: a hallgatók minden hétköznap délután két órától egy témában egy szakértőt is kérdezhetnek.

„Célunk, hogy a Petőfi Rádión keresztül tovább javíthassuk a hazai könnyűzene minőségét” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy továbbra is megmarad a Petőfi Zenei Díj.

A délutánonként 4 órától jelentkező Hazakísérő című délutáni csúcsműsor után este 7-től kívánságműsor várja a hallgatókat a megújult Petőfi Rádióban – ismertette.

Dominik Zsolt kiemelte, hogy a teljes Kárpát-medencére kívánnak fókuszálni és nemcsak a magyar nyelven előadott zenei művekre, mert – mint fogalmazott – magyar zenének számít minden, amit magyar előadók hoztak létre.

Kapcsolódó írásaink