Kultúra

Élő szavas interaktív mesemondás a Magyar Népmese napján

A Magyar Népmesék sorozatból nyílik kiállítás az Összetartozás Házában

A Magyar Népmese Napján, szeptember 30-án – Benedek Elek születésnapján – 14.00 órától várnak kicsiket és nagyokat az Összetartozás Házában (1214 Budapest, Erdősor u 33.), ahol a Merende Műhely mesélői vásári, alakoskodó, élő szavas mesemondással várják a meseszerető közönséget.

Élő szavas interaktív mesemondás  a Magyar Népmese napján
Magyar népmesék
Fotó: Facebook/Magyar népmesék

A három kívánság című mesét 15.00 órától adják elő, de kérik azokat, akik részt akarnak venni a mese előadásában, hogy már 14.00-kor legyenek a helyszínen.

Ezen a napon új kiállítás nyílik a Magyar Népmesék sorozatból. Népi hangszereket is ki lehet majd próbálni. A belépés díjtalan.

A Pénzmúzeumban 10 és 18 óra között ingyenes programokkal várják a meseszerető közönséget. 10 és 14 óra között online közvetített népmesemaratonra várják a kicsiket és nagyokat: felolvashatnak egy-egy részletet Benedek Elek magyar népmeséiből.

Jelentkezés: [email protected], félóránként 6 főt várnak. Jelentkezési határidő: szept. 27. 24:00.

10.15-től a Batyuszínház Furfangos székely népmesét ad elő bábszínházával

12.00–16.00: Kézműves foglakozás: bugyelláriskészítés szegénylegényeknek és királyleányoknak

14.00 órától 18.00 óráig a múzeumpedagógiai teremben folyamatosan magyar népmeséket vetítenek. Ugyanebben az időben a Pénziránytű Alapítvány foglalkozása zajlik majd mindennapi pénzügyekről, szórakoztató kvízekkel, szimulációval, játékokkal kicsiknek és nagyoknak az Időszaki Kiállítótérben.

15.30-tól a Vígszínház művésze, Kopek Janka olvas fel népmeséket.

Szeptember 30-án időpontfoglalás nélkül látogatható a múzeum 18 óráig.

Az eseményről álló- és mozgókép készül. A programváltozás jogát a szervezők fenntartják.

Kapcsolódó írásaink

Ez a száz mese - etikai kódex

ĀA közelgő Nemzetközi Mesemondó Fesztiválról, Hazug Pistáról és Szamár Jóskáról beszélgettünk Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondóval